Een belangrijke match voor onze U11 prov A ploeg! Na leider Waregem te hebben verslaan en verlies van datzelfde Waregem vorige week tegen Bevo (2-3) staat Davo alleen op kop in de reeks, met weliswaar maar twee punten voorsprong op Waregem.
Deze week trekken wij naar het sterk gemotiveerde Bevo, dat na Waregem ook heel graag ook Davo wil verslaan. 3-0 of 3-1 verlies is echter geen optie/scenario dat past in het Davo kamp.
Het beloofd dus spannend te worden en dat werd het ook…

Enna, Lore D en Lore R starten nerveus aan de eerste set. Het gaat gelijk op, tot Bevo een kloofje kan slaan en die voorsprong lang aanhoudt. Na een sterke invalbeurt van Fran komt Lore D weer in met strakke opslagen en ze kan Davo terugbrengen. We komen zelfs op setbal. De zenuwen nemen het dan weer over en Bevo loopt weg met de eerste set.

In set 2 blijven de zenuwen ons parten spelen, zowel op als naast het veld, en niet in het minst bij de supporters. Beide Lore’s scoren veel rechtstreekse opslagen en we halen het met 22-25.

In de derde set loopt het vlot, mede dankzij schitterende plaatsballen en opslagen van Lore D en prima verdedigend werk van Fran en Lore R, die zelfs verschillende smashballen scoort. Bevo maakt zelf veel fouten en zo wordt het 11-25.

Dat kunnen we echter niet verder doortrekken in de vierde set. Het is nu Davo die wat slordige foutjes maakt en coach Bruno doet de meisjes een tandje bijsteken. Met succes. Na een eerste gemiste matchbal ‘stekt’ Lore D de match uit met een ace van formaat.

Missie (met veel moeite) geslaagd!

Setstanden: 26-24, 22-25, 11-25 en 24-26
Speelden mee voor Davo: Fran Peirsegale, Enna Wittevrongel, Lore Duhamel en Lore Reynaert
coach: Bruno