De meisjes van U17 provinciaal speelden zaterdag ook hun laatste thuismatch tegen Avelgem. Hoewel de bezoekers laatste geklasseerd staan gaan ze verrassend goed van start, de Davo-girls daarentegen zijn blijkbaar nog wat in vakantiestemming. Ze laten Avelgem uitlopen tot 3-8. Daarna komen onze meisjes stilletjes op gang. Ze zetten de bordjes terug gelijk en beide ploegen gaan zij aan zij verder. Pas bij 18-18 schakelt Davo een versnelling hoger. Ze laten Avelgem achter zich en halen set 1 binnen met 25-20.
In set 2 zien we een compleet ander spel bij Davo. De meisjes zijn nu helemaal op dreef en maken er een echte demonstratiematch van. In een mum van tijd bouwen ze een aanzienlijke voorsprong op. Het gaat van 10-2 over 16-6 naar 20-9. Het spel wordt mooi verdeeld door Julia en we scoren vlot vanuit alle posities. Avelgem is compleet overdonderd. Eindstand set 2 : 25-13.
Ook in set 3 blijft U17 op hoog niveau spelen. Ze blijven heel mooi combineren en zijn ook heel sterk aan de service. Avelgem komt er nog nauwelijks aan te pas en haalt slechts 7 puntjes in deze set.
Buiten de moeilijke start was dit matchke echt een plezier om naar te kijken. Zelfs de scheidsrechter was behoorlijk onder de indruk van het niveau.
Dikke proficiat met deze topprestatie! smiley

Speelsters : Ellen, Fiebe, Flore, Julia, Lara C, Lara O, Margot en Yasmine
Coach : Peter