Voor de eerste competitiematch moesten de meisjes van U17 Prov direct al op bezoek bij geduchte concurrent Vlamertinge.
Davo start sterk. De Wevelgemse meisjes blijven voortdurend op voorsprong hoewel ook Vlamvo, dat zoals steeds heel sterk verdedigt, kan blijven aanklampen.
Bij 16-16 komen ze zelfs even op gelijke hoogte. Maar Wevelgem wint set 1 toch vrij gemakkelijk met 18-25.
Set 2 gaat aanvankelijk nek aan nek tot 10-10. Dan kan Davo enkele keren mooi scoren en loopt zo uit tot 11-17. Ook Vlamvo scoort nu vlot en komt gestaag dichterbij maar Davo kan de voorsprong behouden. Het gaat van 16-23 naar 19-24 maar Davo houdt stand en pakt ook set 2 met 22-25.
In set 3 gaat de score opnieuw gelijk op tot 9-9. Dan wordt het plots heel moeilijk voor Davo. We krijgen geen greep op de service van Vlamvo en scoren heel moeilijk. Vlamvo neemt het voortouw en loopt uit tot 16-12. Na een time-out gaat het even weer wat beter en komen we langszij, 20-20. Vlamvo schakelt dan opnieuw een versnelling hoger, Davo kan niet volgen en Vlamvo haalt deze set binnen. Eindstand 25-22.
In set 4 lukt het helemaal niet meer voor Davo. Onze meisjes zijn volledig uit het lood geslagen door de erg luidruchtige en fanatieke Vlamvo supporters en kijken in geen tijd aan tegen een grote achterstand (9-3). Vlamvo scoort nu heel vlot vanuit de hoeken en bij Davo gaan de kopjes helemaal hangen. En dan lukt er natuurlijk niets meer, services eindigen buiten of in het net, receptioneel gaan we de mist in.. Coach Eveline doet haar uiterste best om de moraal van de meisjes weer op te krikken maar het blijft moeilijk. Davo recht nog even de rug en komt van 20-13 terug tot 20-18 maar uiteindelijk verliezen we ook set 4 met 25-22.
Tiebreak dan maar..
Onze meisjes blijven krampachtig spelen maar houden stand tot 5-5. Dan kraken ze helemaal, Vlamvo loopt makkelijk uit tot 10-6 en haalt het uiteindelijk met duidelijke cijfers: 15-9.
Heel jammer dat de 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. Vlamvo blijft een heel moeilijke tegenstander voor deze spelersgroep.
We mogen hier echter niet lang bij blijven stil staan, tijd genoeg nog voor sportieve revanche! Op dus naar de volgende wedstrijd thuis tegen Kortrijk.
Speelsters: Aricia Huygevelde, Fiebe Lezy, Flore Ghesquiere, Lara Claeys, Lara Odvart, Margot Moerkerke en Yasmine Stragier
Coach : Eveline Lauwaerts